duminică, 30 noiembrie 2008

Copiii zilei de azi....


DA!!!
Îmi doresc sa fiu din nou copil...
Am început sa urăsc timpul ...De ce?...
Pentru ca trece prea repede...nu ma lasă sa ma satur de perioadele frumoase din viata,cum ar fi COPILĂRIA.Va mai aduceți aminte când părintii ne spuneau sa ne bucuram ca suntem copii pentru ca a fi "mare" nu este chiar atât de ușor??...iar noi ce făceam...continuam sa ne jucam de-a mama și de-a tata,de-a doctorul,de-a școala...hm...de-a școala ...nu ne imaginam pe atunci ca și școala are greutățile ei...noi doar ne imaginam.
Copiii visează sa se trezească peste noapte "mari" iar adulții visează sa fie din nou copii.
Ma uit adesea la copiii zilei de azi și ii compar cu noi, cu generația copiilor născuți după `90.Ce diferența!
Noi am avut primul calculator poate pe la 11-12 ani...alții poate chiar mai târziu...iar alții deloc.Ce sa mai spun de părinții sau bunicii noștrii..ei nici măcar nu își imaginau ca va exista asemenea "mașinărie" vreodată.
Copii de azi s-au nascut cu jocurile pe calculator in fata.Ii vad deja pe unii de 6-7 ani cu telefoane mobile chiar mai bune decat ale noastre.Si ma intreb la ce le folosesc???
Oameni buni sunt doar niste copii!!!Au dreptul sa se joce cu papusiile si cu masinutele.Vor folosi toata tehnologia asta întreaga viata!De ce le furați din copilărie?
Trec zilnic pe lângă o școală și vad pusti de 11-12 ani la colt de bloc,în afara școlii cu țigara în gura. Este o imagine groaznica din punctul meu de vedere.
Si ce facem cu pustii și puștoaicele care la 10 ani spun ca s-au saturat de viata și își taie venele?
Si toata vina cine o are?Eu cred ca cea mai mare parte din vina o au părintii.
Toți acești copii nu se vor bucura niciodată de o copilărie frumoasa asa cum am avut-o eu,cum ai avut-o poate și tu,cum am avut-o noi,deși poate ca nici noi nu am avut o copilărie fericita. Cei mai fericiți au fost părintii nostrii.
Ei au fost pionieri si soimi ai patriei,ei au mancat prima oara arahide glazurate in zahar produse in Vietnam cu porumbelul pacii pe punga si ciocolate Kraft prodse la Zagreb in Republica Federativa Yugoslava.
Se jucau de-a vați-ascunselea,baba-oarba,șotronul,frunza si multe altele.Ei chiar au fost fericiți.

Un comentariu: