sâmbătă, 28 martie 2009

Dramatizam prea mult

Am citit acum cateva zile o carte care m-a facut sa ma gandesc mai mult la viata in general si la oameni si a ajuns la concluzia ca dramatizam prea mult, al naibii de mult.Cartea se numeste "Dramele adolescentilor" de George Mihaita si este plina de probleme ale adolescentilor.PROBLEME nu cu chestii minore de care ne plangem noi in general.Noi dramatizam atat pentru o despartire,o cearta,o nota mica,o palma s.a.,pe cand altii au probleme mult mai grave.
Cum ar fi ca propria mama sa iti spuna ca "Ar fi trebuit sa te las in zapada si sa mori.Sa dea domnul sa te taie trenul si sa ajungi bucatele" sau sa iti reproseze ca datorita existentei tale si-a pierdut libertata si sa ajunga sa nu te mai recunoasca si sa iti spuna verde in fata dupa un timp ca" Eu nu sunt mama dumneavoastra."? Ingrozitor intr-adevar.
In aceasta carte au fost mult lucruri care m-au socat.
M-a ingrozit faptul ca atiatia adolescenti isi iau zilele.Oameni buni "viata reprezinta o imensa bucureie data de Dumnezeu,pe care merita sa o imparti cu ceilalti ",de ce sa refuzi acest dar atat de frumos,de ce sa nu privesti si partea buna a lucrurilor ,de ce sa nu cauti acea raza de lumina care te scoate din intuneric.Merita sa cauti lumina de la capatul tunelului,pentru ca va fi o zi in care o vei gasi, o zi in care toate gandurile negre,toate amintirile dureroase vor disparea facand loc fericirii.
Un alt lucru care m-a socat a fost naivitatea multor alolescente,faptul ca se daruiesc cu atata usurinta unor necunoscuti aproape, persoane dornice de o aventura care le fac sa creada ca sunt"iubirea vietii lor"...niciodata nu am crezut in astfel de povesti de adormit copiii. Ceea ce este si mai urat,este ca din aceasta aventura,de cele mai multe ori (din cauza incontientei sau a nepasarii), se concepe un copil,iar fata este nevoita sa il "distruga", ramanand cu sechele pe viata. Iubirea nu se naste peste noapte,iubirea este ceva mult mai profund.Ganditi-va bine inainte sa va aruncati in patul primului venit.
"Dramele adolescentilor" este o carte care te pune pe ganduri si te face sa vezi intr-un alt mod viata.
Inchei cu cateva citate despre carte:
"Cartea asta este o picatura de speranta intr-un ocean de nepasare.Sau poate un strigat de disperare intr-o lume amortita si suficienta..."(Doru Viorel Ursu)
"Un manual de iubire neconditionata,un tipat de speranta disperata o raza de lumina ce se strecoara prin smogul pestilential in care traim."(Gabriela Hurezean)
"Acesti oameni,cu o asa putere de a povesti despre tragediile lor ,sunt cei care vor reusi.Vor fi tiranii cu suflet de portelan."(Mircea Radu)

2 comentarii:

  1. Adolescentii din ziua de azi...fiecare cu defectul lui.Oricum toate lumea a trecut prin aceste lucruri(mai grave sau mai putin grave)...cert este ca asa sunt adolescentii....'Inconstienti si Inocenti'.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti doresc o primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere